Runningtherapie bij Run by Suus

Run by Suus biedt individuele Runningtherapie.
Het lopen wordt geleidelijk opgebouwd tot uiteindelijk een rustige, ontspannen duurloop van 30 à 45 minuten. Daar worden minimaal 6 weken voor uitgetrokken. Runningtherapie is voor elk niveau geschikt.

Tijdens de intake maken we samen  de balans op hoe je start-situatie er uitziet.
Je vult een vragenlijst in en kijken hoe het met je conditie is.
Tijdens de intake kun je je wensen kenbaar maken die kunnen variëren van afvallen, beter kunnen slapen, minder depressief zijn, opheffen van je burn-out,  tot het trainen voor een hardloopevenemen. Vervolgens maken wij een plan.
De intake doen we door middel van een uur durende ervaringsgerichte intake in Borgerswold. We doen de intake op deze manier zodat je gelijk een indruk krijgt van de omgeving en de Runningtherapeut die jou het hele traject begeleid.
Deze eerste indruk is van groot belang.
Neem de eerste keer ook je sportschoenen mee, dan kan ik kijken of ze geschikt zijn om mee hard te lopen.

De komende 6 weken loop je samen met je runningtherapeut. In principe duurt de runningtherapie 6 weken en in overleg is ook 12 weken mogelijk. We zijn een uur onderweg. Belangrijk is dat je tijdens deze 6 weken start om ook zelf één keer, maar nog beter is om 2 keer zelf gaat hardlopen. Na de intake wordt er een planning gemaakt voor de eerste periode.  De trainingen vinden plaats in Borgerswold in Veendam. maar in overleg ook op andere mooie locaties.

Halverwege evalueren we de voortgang en stel je samen met je runningtherapeut zonodig de persoonlijke doelen bij. De voortgang wordt bijgehouden in een hardlooplogboek.
Aan het eind stellen we samen vast welke vooruitgang is geboekt en of dit in overeenstemming is met je persoonlijke doelen. Na de cursus moet het mogelijk zijn om op eigen houtje hard te lopen. Natuurlijk kun je nog eens bellen of langskomen voor advies, een trainingsschema, een schouderklop of een paar herhalingslessen.
Run by Suus heeft een loopgroep waar je na de Runningtherapie aan deel mag nemen.  Deelname gaat op strippenkaart.
Van de mensen die de loopcursus voltooien gaan de meesten door met hardlopen, al dan niet in een loopgroep.
In een enkel geval kan het zinvol zijn de runningtherapie te verlengen.

Als runningtherapeut leer ik je op verantwoorde wijze te bewegen door middel van looptraining. Natuurlijk houdt runningtherapie rekening met fysieke of psychische klachten, daar stemmen we het individuele traject ook op af. De specifieke therapeutische behandeling van fysieke en/of psychische klachten hoort thuis bij de daarvoor opgeleide professionals.
Mijn stelling en gouden regel hierbij is: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest!’
Afstemming met behandelaren is op verzoek van de cursist mogelijk en wenselijk.