MindfulBewegen

In de cursus MindfulBewegen gaan we wandelen combineren met ademhalingsoefeningen, looptechniek en lopen we in het “hier en nu”.
De cursus is geschikt voor iedereen die kan wandelen.

Ademhalen en MindfulBewegen

Er bestaan veel verschillende theorieën en praktijken over ademhalen tijdens inspanning en ontspanning. Wat werkt en waarom, maar de belangrijkste vraag is: wat werkt bij jou?

Tijdens deze cursus zal ik je een aantal manieren van ademhaling tijdens het wandelen en in rust laten ervaren om daarna zelf een keuze te kunnen maken of en welke van deze manieren bij jou past.

Veel ademhalingsoefeningen zijn geschikt voor zowel inspanning (tijdens sporten/bewegen) als ontspanning (als rustmoment tijdens een hectische dag).

Wandelen

Een ieder heeft een eigen loopstijl; vaak herken je iemand al van ver aan zijn of haar manier van lopen. Een bepaalde loopstijl is dan ook niet of nauwelijks te veranderen. Looptechniek daarentegen kun je met kleine accenten aanpassen om efficiënter te kunnen lopen. Ontspanning en een goede looptechniek zullen bijdragen aan meer wandelplezier.

In deze cursus wordt bij een aantal basistechnieken stil gestaan en zullen verschillende oefeningen ingezet worden. Ook hier geldt weer: na afloop kun je zelf bepalen welk accent(en) voor jou van toepassing is (zijn) en daar ga je mee aan de slag. Elke keer weer ga je uit van jouw lijf en je kunt zelf aanvoelen wat past.

MindfulBewegen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaan-systemen in het lichaam. Regelmatig wandelen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Ik leer je door middel van de cursus MindfulBewegen hoe je volop van het lopen en de omgeving waarin je loopt kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

De cursus is start het proces van bewustwording van wandelen naar MindfulBewegen.