Ervaringen

Lees hier de ervaring van:

Martine: In mijn leven heb ik meerdere hardlooppogingen gedaan om al snel de hardloopschoenen weer in de kast te laten verdwijnen.

Jaren heb ik niet gesport en ben ik flink aangekomen. Kickboksen was voor mij de sport waarmee ik uit eindelijk de kilo’s te lijf ben gegaan. Eenmaal afgevallen bleef sporten een belangrijk onderdeel van mijn leven. Na een operatie ging het oppakken van het kickboksen niet goed. Ik vroeg mijzelf af of ik nog een poging wilde wagen om toch weer het hardlopen uit te gaan proberen. Sporten wanneer het mij uitkomt, met weinig materiaal en direct vanuit mijn eigen huis leek mij ideaal. En dit keer ging het steeds beter! Toen ik de hardloopcursus van Run by Suus tegen kwam op Facebook was ik nieuwsgierig of dit iets voor mij zou kunnen zijn. Op haar pagina las ik wat Suzanne doet tijdens de cursus en ik besloot om in mijzelf te investeren door mij op te geven. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus en ik heb een enorm plezier gekregen in het harTlopen zoals Suzanne het schrijft. En daarnaast heeft het harTlopen mij ontzettend leuke contacten opgeleverd met andere mensen die net zoals ik genieten van bewegen, natuur en goed voor jezelf zorgen. En los van dit alles, Suzanne is gewoon een topwijf (sorry voor mijn woordkeuze) en deze cursus is absoluut een cadeautje voor jezelf!!!

Petra: Na een gecompliceerde nek-operatie kwam ik in een rolstoel en werd spastisch. Door de jaren heen werkte ik me weer op naar lopen maar meer dan een halve kilometer lukte niet goed. Als ik mezelf forceerde, iets wat ik graag deed, was ik een week ziek.

Ik droomde echter obsessief van hardlopen, dat wat ik voor de operatie deed. Toen zag ik de mindful trainingen van run by Suus. Suus sprak met me af een keer mee te doen met de rentraining om op mijn eigen niveau te ervaren en te voelen hoe het zou zijn. Dat was geweldig! Ik voelde me een moment ‘ontkooid’. Toch kreeg ik weer een sterke reactie en besloot in overleg met Suus te wachten tot de wandeltraining zou beginnen. Wat een feestje was dat. Van de eerste Kilometer langzaam opbouwen, luisterend naar de signalen van mijn lichaam, ontdekken wat kan. Of ik alleen of in een groep mee liep, het voelde veilig en vertrouwd onder Suus haar begeleiding. Nu twee jaar later loop ik nog steeds maar nu toch makkelijk, zes tot tien kilometer per keer, een paar keer per week. Het gaat steeds beter doordat Suus me hielp niet naar anderen te kijken, niet naar mijn eigen geschiedenis te kijken maar te luisteren naar mijn lijf en stap voor stap vooruitgang te boeken en te genieten van de natuur en het feit dat ik liep. Dank je wel Suzanne voor de warme aandacht, de mooie routes en het showen van de weg, zowel in de natuur als in mijn lichaam. Ik hoop nog heel wat routes samen te lopen en heel misschien komt de dag dat ik op mijn eigen niveau weer een beetje kan rennen. Wie weet.

Erwin van der Aa, 52 jaar, nog steeds niet grijs, 3e jeugd en de zoveelste overgang.
Motor rijden, leren jasje en begonnen met hardlopen.
En fanatiek hardlopen….

In 1 jaar tijd mezelf door wilskracht over de finishlijnen van de 4 mijl, de Zeven heuveltjes, de run van Winschoten, de halve van Egmond, de hele van Berlijn en nog talloze andere loopjes gedaan. Daarnaast ook een meerdere Vikings, Strongman en ander modderige samenkomsten gelopen.
Dus voor mij had een hardloop cursus bij Run bij Suus totaal geen meerwaarde… of zou het….
Alle loopjes die ik had gelopen had ik uit gelopen op fysieke kracht, wilskracht, doorzettingsvermogen en het onvermogen om op te geven,
dit alles zorgde er wel voor dat ik super blessure gevoelig was en niet de snelste….

Dit moest anders, en als je mij kent dan moet het nu, direct en morgen klaar… een tikkie eigenwijs dus….

Ik kreeg van direct betrokkenen het advies om informatie in te winnen bij Run bij Suus.
Van het een kwam het ander en zo stond ik een paar weken later met haar in het mooie bos van pittoreske Veendam voor een persoonlijke intake (ja dat doet ze)
Binnen no time kreeg ik te horen dat mijn hardlopen beter kon en ik kreeg direct tips mee.. advies op maat en met een persoonlijk tintje.
Er was genoeg ruimte voor verbetering.. dat wil zeggen, mijn ademhaling, stand van lichaam, voetafzet, algehele focus, PR’s en eindtijden loslaten en vooral plezier hebben in het hier en nu.
Ben ik nu beter gaan lopen? Ja zeker weten!
Ben ik sneller gaan lopen? Ook Ja.. ik heb hierna mijn PR’s op de marathon verbeterd (Amsterdam en Rotterdam).

Maar wat voor mij het belangrijkst is, ik heb meer plezier in het lopen en dat zorgt er voor dat ik nog steeds met plezier loop!
In een notendop “Lopen bij en met Suus heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer plezier in het lopen heb gekregen en dit zorgt ervoor dat ik nog steeds loop!”

Ciska Medema: Bewustwording…. mindfulness….., dat had ik als nuchtere Ciska toch niet nodig?

Oké, ik kon door een blijvende blessure m’n geliefde hardlopen niet meer doen, was na ruim 25 jaar m’n baan kwijt, scheiding na 30 jaar samen zijn…..
Kop d’r veur en doorrrrrrr!
Na wat aandringen van Suus die ik ook al wat jaartjes ken toch maar gegaan. En wat een eyeopener.

Niks geen zweverige toestand maar juist realistisch en down to earth. Voelen, beleven, vertrouwen. Het kwam allemaal binnen.

Maar met haar rustige en duidelijke benadering prima te handelen. En met genoeg handvatten om weer te kunnen vasthouden als   dat nodig is.
Dankjewel Suus 😘
Ciska Medema

 

Jolanda Buseman: Mijn ervaring met Run by Suus is superpositief.

Voor mij kwam de training op het juiste moment.
Ik ben een type die altijd maar door dendert. Is het niet met werk, thuis of in de sport.
Ik vond het echt een verademing om te leren genieten van het harTlopen.
Door nu bewust te zijn van de dingen om je heen en bewust te zijn van je lichaam geniet en beleef ik meer om heen.
Dank daarvoor.

 

 

Pia Haan: Al jaren liep ik hard met veel plezier, maar vorig jaar was mijn energie op en lukte het me niet meer om mijn trainingen en duurlopen vol te houden zoals ik jarenlang wel kon.

Daardoor kreeg ik er steeds minder plezier in. Op Facebook volgde ik Run by Suus en zag een hele andere benadering van het hardlopen. Hardlopen waarbij een snelle tijd niet belangrijk is, maar uitgaan van je gevoel en genieten van de omgeving, de geluiden, geuren… Kortom lopen met je hart in plaats van hard. Na nog een poosje door ploeteren kwam ik op een gegeven moment tot de conclusie dat het zo niet langer ging en dat ik een pas op de plaats moest maken en het rustiger aan moest gaan doen. Suus bood op dat moment weer een cursus HarTlopen aan, wat mij er toe aan zette om de stap te nemen me aan te melden voor deze cursus.
Voor mij was dit een hele nieuwe ervaring, een nieuwe manier om met hardlopen om te gaan.
Met een klein groepje gingen we aan de slag. Een andere looptechniek waardoor het hardlopen minder energie kost, letten op je ademhaling en leren om meer bewust te worden van de omgeving, wat zie je, wat hoor je en wat voel je. Na de cursus ben ik regelmatig op de woensdagen met de loopgroep van Suus mee blijven lopen. Ook dan geen snelheidswerk, maar lopen op een relaxed tempo en ieder op zijn eigen niveau. Door deze manier van trainen ging mijn energieniveau steeds verder omhoog, waardoor ik weer meer plezier ben ging beleven aan het uitoefenen van mijn favoriete hobby. Nu trek ik weer met veel plezier mijn hardloopschoenen aan om op pad te gaan en heerlijk buiten te zijn.

Dennis Driehuis: Terugkomend van een blessure en even geen motivatie zag ik een oproep van Run bij Suus.

De 5 weekse cursus . Ik heb me aangemeld voor deze cursus. Door Suzanne haar manier van motiveren en de rust , ben ik me bewust van de vogels ,natuur en geuren. Weer van hardlopen genieten dat moest gebeuren. Suzanne heeft het gedaan. Geen zin is weer van de baan.
Bedankt Suzanne

Dennis Driehuis